Ámokfutás egy lengyelországi gyermekotthonban, egy lány meghalt, sokan megsérültek

2023. május 10. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fiatal férfi több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában. Egy tizenhat éves lány meghalt, tízen megsebesültek, írja az MTI.

A támadás kedd éjjel történt, a rendőrség egy órával a történtek után saját lakásában őrizetbe vett egy 19 éves helyi fiatalembert. Józan volt, vérmintát vettek tőle, hogy kiderítsék, nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt.

A 16 éves lány a késelés következtében a helyszínen életét vesztette. A férfi összesen tíz fiatalt támadott meg, közülük öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Négy állami gondozott a gyermekotthonban kapott orvosi ellátást.

Az intézményben a támadás időpontjában tizenhárman voltak, köztük egy pedagógus. A wartai gyermekotthon gondozottainak és munkatársainak pszichológiai támogatást is nyújtanak.

Mariusz Ciarka azt mondta, hogy a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!