Ámokfutás egy lengyelországi gyermekotthonban, egy lány meghalt, sokan megsérültek

2023. május 10. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Egy fiatal férfi több állami gondozottat megkéselt a lengyelországi, lódzi vajdaságbeli Warta gyermekotthonában. Egy tizenhat éves lány meghalt, tízen megsebesültek, írja az MTI.

A támadás kedd éjjel történt, a rendőrség egy órával a történtek után saját lakásában őrizetbe vett egy 19 éves helyi fiatalembert. Józan volt, vérmintát vettek tőle, hogy kiderítsék, nem állt-e esetleg kábítószer hatása alatt.

A 16 éves lány a késelés következtében a helyszínen életét vesztette. A férfi összesen tíz fiatalt támadott meg, közülük öten kórházba kerültek, de nincsenek életveszélyes állapotban. Négy állami gondozott a gyermekotthonban kapott orvosi ellátást.

Az intézményben a támadás időpontjában tizenhárman voltak, köztük egy pedagógus. A wartai gyermekotthon gondozottainak és munkatársainak pszichológiai támogatást is nyújtanak.

Mariusz Ciarka azt mondta, hogy a tettes indítéka szerelmi csalódás lehetett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!