Lezárták a Vezúv felé vezető utakat, mert félő, hogy a Napoli drukkerek a kráterben akarnak tűzijátékozni

2023. április 30. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták szombaton a Vezúv vulkán térségét és a turistaösvényeket, mert az aktív vulkán térségét adminisztráló park képviselői attól tartanak, hogy a SSC Napoli labdarúgócsapat szurkolói tűzijátékokkal és füstbombákkal ünnepelnék az esetleges győzelmet a vulkán kráterében – írja a CNN.

Éppen április 30-án, vasárnap délutánra lett beütemezve (egy napos halasztással) az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a SSC Napoli–Salernitana találkozó, papírforma szerint pedig a hazai, nápolyi csapat esélyes a győzelemre, ami egyben a bajnoki cím megszerzésével is járhat, ha a Lazio pontot veszít a milánói együttes javára.

A hatóságok aggódni kezdtek, miután olyan hírek kezdtek napvilágot látni, hogy a Napoli szurkolók kék füstbombákat és tűzijátékokat akarnak kilőni a Nápoly városa mellett fekvő vulkán kráterében, amelyet ilyen szempontból „kiemelten veszélyes helynek” nyilvánítottak.

A park vezetősége kifejtette közleményében, hogy az ilyen jellegű ünneplések károkat okozhatnak a növény- és állatvilágra nézve, de a park infrastruktúrájára is. Hozzátették, hogy mindenkinek nagy öröm lenne a Napoli győzelme, de az ünnepelést a civilizált szabályok és korlátok közé kell szorítani.

A vulkán környékére biztonsági okokból fokozott hatósági felügyeletet rendeltek el.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!