Lezárták a Vezúv felé vezető utakat, mert félő, hogy a Napoli drukkerek a kráterben akarnak tűzijátékozni

2023. április 30. – 17:07

Másolás

Vágólapra másolva

Lezárták szombaton a Vezúv vulkán térségét és a turistaösvényeket, mert az aktív vulkán térségét adminisztráló park képviselői attól tartanak, hogy a SSC Napoli labdarúgócsapat szurkolói tűzijátékokkal és füstbombákkal ünnepelnék az esetleges győzelmet a vulkán kráterében – írja a CNN.

Éppen április 30-án, vasárnap délutánra lett beütemezve (egy napos halasztással) az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában a SSC Napoli–Salernitana találkozó, papírforma szerint pedig a hazai, nápolyi csapat esélyes a győzelemre, ami egyben a bajnoki cím megszerzésével is járhat, ha a Lazio pontot veszít a milánói együttes javára.

A hatóságok aggódni kezdtek, miután olyan hírek kezdtek napvilágot látni, hogy a Napoli szurkolók kék füstbombákat és tűzijátékokat akarnak kilőni a Nápoly városa mellett fekvő vulkán kráterében, amelyet ilyen szempontból „kiemelten veszélyes helynek” nyilvánítottak.

A park vezetősége kifejtette közleményében, hogy az ilyen jellegű ünneplések károkat okozhatnak a növény- és állatvilágra nézve, de a park infrastruktúrájára is. Hozzátették, hogy mindenkinek nagy öröm lenne a Napoli győzelme, de az ünnepelést a civilizált szabályok és korlátok közé kell szorítani.

A vulkán környékére biztonsági okokból fokozott hatósági felügyeletet rendeltek el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!