A Donald Trumpot szexuális erőszakkal vádoló újságíró: Hazudott, tönkretette az életemet, azért vagyok itt, hogy visszakapjam

2023. április 27. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Vallomást tett a bíróságon a Donald Trumpot beperelő E. Jean Carroll – írja a CNN. Az Elle volt újságírója azzal vádolja a volt elnököt, hogy 1996-ban egy fehérneműbolt próbafülkéjében megerőszakolta, majd amikor nyilvánosság elé állt, Trump mindent elkövetett, hogy hiteltelenítse.

A nő tavaly novemberben indított pert Trump ellen, miután életbe lépett egy új törvény New Yorkban, amely lehetővé teszi, hogy a szexuális erőszak áldozatai több évvel a támadás után is benyújthassák a keresetüket. Carroll szexuális zaklatás és rágalmazás miatt jelentette fel a volt amerikai elnököt.

Carroll állítása szerint az akkor még ingatlanbefektetőként ismert Trump azt mondta neki, hogy ruhát szeretne venni a barátnőjének, és megkérte, hogy kísérje el és segítsen neki választani. Az újságíró szerint Trump az üzlet próbafülkéjében megerőszakolta.

E. Jean Carroll elhagyja a New York-i szövetségi bíróság épületét 2023. április 25-én – Fotó: Kena Betancur / AFP
E. Jean Carroll elhagyja a New York-i szövetségi bíróság épületét 2023. április 25-én – Fotó: Kena Betancur / AFP

Az újságíró szerdán tett vallomást a New York-i bíróságon.

„Azért vagyok itt, mert Donald Trump megerőszakolt, és amikor ezt megírtam, azt mondta, hogy nem történt meg. Hazudott és tönkretette a hírnevemet, és most azért vagyok itt, hogy megpróbáljam visszaszerezni az életemet” – mondta.

Carroll a bíróságon azt mondta, nagyon boldog volt, amikor Trump a tanácsát kérte, mert imád tanácsot adni, és arra gondolt, milyen jó sztori lesz, amit majd megoszthat a barátival. A nő emlékei szerint Trump „elvarázsolta”, elbűvölő és nagyon vicces volt, és egyáltalán nem érezte magát fenyegetve vagy veszélyben a társaságában.

Carroll azt mondta, az állítólagos támadás előtt végig flörtölhetett Trumppal, de inkább viccelődve, mint komolyan, és egy pillanatra sem gondolta, hogy ezt Trump komolyan veheti. A fehérneműboltban Trump egy áttetsző szürke bodyt választott ki, és azt kérte Carrolltól, hogy próbálja fel. Carroll nevetve válaszolt: „Próbáld fel te!”

Az újságíró a vallomásában hangsúlyozta, egy pillanatra sem állt szándékában felpróbálni a fehérneműt, de követte az öltözőfülkébe a férfit, továbbra is arra gondolva, hogy csak viccről van szó.

„Az a nyitott ajtó évekig gyötört, mert csak úgy besétáltam, besétáltam.”

Carroll tanúvallomása szerint a fülkében Trump a falhoz szorította, és először az ujjával majd a péniszével is a vaginájába hatolt. A nő felidézte, hogy a tarkóján és a vaginájában is fájdalmat érzett, végül felhúzta a térdét és ellökte vele a férfit, majd kimenekült a fülkéből.

„Ez most furcsán fog hangzani, de: szinte túlságosan megijedtem ahhoz, hogy elgondolkodjak azon, hogy félek-e, vagy sem. Abban a pillanatban az volt az egész életem értelme, hogy kijussak abból a szobából” – mondta.

Carroll a vallomásában arról is beszélt, az erőszak az egész életére hatással volt, azóta sem tud romantikus kapcsolatot létesíteni.

Az eset után Carroll azonnal felhívta egy barátnőjét, aki szerinte „a legviccesebb nő a világon”, és a sokkhatás alatt arra gondolt, ha beszámol neki a történtekről, és ő azt mondja, hogy „ez vicces”, akkor nincs semmi gond. A barátnője azonban egyáltalán nem találta viccesnek a történetet, hanem azt mondta, ez erőszak, és értesítenie kell a rendőrséget. Ő viszont nem akart egyből a rendőrségre menni, mert szégyellte magát, amiért flörtölt az üzletemberrel, és magát hibáztatta, hogy hagyta az erőszakig fajulni a viccelődésnek indult évődést.

Másnap egy másik barátjának is beszámolt az erőszakról, aki már azt a tanácsot adta neki, hogy ne álljon a nyilvánosság elé, mert „Trump jogi csapata el fogja temetni”. Carroll végül vele értett egyet, és inkább nem tett feljelentést.

A bíróság előtt egyébként elismerte, hogy demokratapárti, és szörnyű elnöknek tartotta Trumpot, de ragaszkodott hozzá, hogy ez részéről nem politikai, hanem személyes leszámolás. Arra a kérdésre, hogy miért nem állt a nyilvánosság elé akkor, amikor Trump elnökjelölt volt, azt válaszolta:

„Azért, mert azt vettem észre, hogy minél több nő áll a nyilvánosság elé és vádolja meg, ő annál jobban teljesít a felméréseken.”

A nő csak 2019-ben, a The Cut nevű New York-i magazinban írt részletesen az erőszakról. Trump tagadta a vádakat. A nő rágalmazás miatt már 2019-ben beperelte a republikánus politikust, tavaly novemberben pedig a szexuális erőszak vádjával is kiegészítette a keresetet. Carroll azt szeretné elérni a bíróságon, hogy Trump vonja vissza a rágalmazó kijelentéseit, és példás kártérítést kelljen fizetnie.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!