Összekeverte a pedálokat, belehajtott autójával a francia sárkányeregető fesztivál nézői közé egy férfi

2023. április 23. – 10:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Teligázzal gyorsított”, és tömegbe hajtott autójával egy idős sofőr egy francia fesztiválon, több mint tízen megsérültek a balesetben – írja az Rtl.hu.

Legalább 11 ember megsérült, közülük négyen súlyosan, miután gyalogosok közé hajtott egy autós szombaton kora este a franciaországi Berck-sur-Mer város egyik utcájában, írja a lap a helyi sajtó alapján. A településen éppen nemzetközi sárkányeregető fesztivált tartanak, amire több százezer látogató érkezik a világ minden részéről.

A francia sajtóban megjelent beszámolók szerint az autót egy idős sofőr vezette, aki az automata váltós járműben véletlenül összekeverte a gázpedált és a fékpedált. Egy szemtanú elmondása szerint a jármű „teljes gázzal gyorsított”, miközben balra kanyarodott egy utcába, majd felment a járdára, és egymás után ütötte el az embereket.

A helyi hatóságok közölték, hogy balesetként kezelik az eset. A négy súlyos sérült mind nő, közülük kettőt mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani. Pontos állapotukról egyelőre nem közöltek részleteket.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!