Az ukrán Sár Generális, aminek sikerült lelassítania az orosz előrenyomulást is

Legfontosabb

2023. április 23. – 21:59

Az ukrán Sár Generális, aminek sikerült lelassítania az orosz előrenyomulást is
Az ukrán Aidar zászlóalj katonája útban a donyecki tüzérségi állása felé 2023. április 4-én – Fotó: Diego Herrera Carcedo / Anadolu Agency / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

A háború sikere nem csak a fegyvereken és a katonákon múlik. Számos tényező befolyásolja, köztük a harci morál, a hírszerzés, a gazdasági háttér vagy a politikai vezetés bölcsessége. Van azonban egy olyan faktor, amit egyetlen erős hadsereg és nagyhatalom sem tud befolyásolni, ez pedig az időjárás. Amellett, hogy most erődített állások mentén folyik a védekezés-támadás, jelentős részben az időjárásnak tudható be, hogy az orosz–ukrán háborúban hosszabb ideje állnak a frontok.

Az ukrán hadsereg a tavaly nyári harkivi offenzíva idején egy nap akár 20 kilométert is előre tudott nyomulni, amihez az oroszok látványos összeomlása is kellett azon a részen. Most a keleti hadszíntéren az orosz reguláris hadsereg és a Wagner-csoport zsoldosai jó, ha napi 1-2 kilométert képesek haladni, aztán az ukránok többször egy ellenlökéssel visszaveszik ezeket a területeket, közben pedig emberek százai halnak meg.

Az oroszok és ukránok összecsapásainak epicentrumában, Bahmutnál a hét elején 12-15 fokot mértek napközben, most ott is melegszik az idő, de újabb esőket jelez előre a meteorológia szolgálat. Ez a kora tavaszi idő Ukrajnában a nem városi területeken elképesztően nehéz terepviszonyokat képes okozni. A korábban átvizesedett, majd megfagyott és most felolvadó föld ilyenkor olyan mély sártengerré válik, amiben nemhogy a katonák, de a kifejezetten nehéz terepre tervezett katonai szállító járművek és harckocsik is alig képesek mozogni.

Raszputyica: így hívják Ukrajnában, Belaruszban és Oroszország egy részén azt az ősszel és tavasszal jelentkező időszakot, amikor sártengerré válnak a mezők és a nem aszfaltozott utak, amelyekből az ukrajnai falvakban még elég sok van.

Egy ukrán furgon próbál átvágni a felázott utcán egy Bahmut közelében fekvő faluban 2023. március 9-én – Fotó: Aris Messinis / AFP
Egy ukrán furgon próbál átvágni a felázott utcán egy Bahmut közelében fekvő faluban 2023. március 9-én – Fotó: Aris Messinis / AFP

A raszputyica (amiről itt beszéltünk korábban Rácz András Oroszország-szakértővel is) szó szerinti fordításban „úttalanságot” jelent, de jobb talán sárszezonnak nevezni, mert ez a jellegzetes időszak ezen a vidéken akár külön évszaknak is tekinthető.

A raszputyica a környék földrajzi viszonyaiból ered. Ukrajna domborzati térképére tekintve láthatjuk, hogy a hatalmas ország 70 százaléka alföld. A talaj ezen a vidéken eléggé agyagos, a lehulló eső nagy részét pedig nem vezetik el hegyi patakok vagy föld alatti vízfolyások, amelyek nagyobb folyókba csatornáznák be a vizet. A víz így megáll a hatalmas sík területeken, amelyeken szabályos tavak keletkeznek, és a csapadék rendkívüli módon fellazítja a talajt.

Napóleon és Hitler is találkozott a titkos keleti fegyverrel

Közismert, hogy katonai–stratégiai értelemben Oroszország, illetve korábban az egykori Szovjetunió egyik gyenge pontja az, hogy Lengyelország felől egészen Moszkváig egy hatalmas síkságon keresztül lehet eljutni, ahol kevés a természetes akadály. Ha hegyek nem is védik az orosz fővárost, a történelmi tapasztalatok alapján Moszkvának mindig is volt egy titkos fegyvere: az időjárás.

Tél Tábornok erejét alaposan megismerhette Napóleon és Hitler, de mindkettő szerzett tapasztalatokat Sár Generálissal is. És azt is mindketten megtapasztalhatták, milyen az, amikor a zord keleti területeken összefog egymással a két tábornok. Napóleon seregeinek előrenyomulását előbb a raszputyica akadályozta 1812-ben, amikor a sárban szügyig merültek el a lovak, elakadtak a szekerek és az ágyúk, aztán pedig a visszavonulásba zavart be a korán érkezett, rendkívüli, mínusz 20-30 fokos hideg.

A Moszkva alól visszavonuló francia csapatok 1812 novemberében így ugyan egy ideig jól tudtak haladni a kemény téli hidegben, november 17-től azonban megint váratlan enyhülés következett be. Újra fellazult a talaj, így a Dnyeperen (Dnyipro) és a Berezinán való átkelésnél sorra csúsztak bele a vízbe és vesztek oda a meredek folyóparton kialakult sárban megcsúszó katonák és szekerek.

Wehrmacht-katonák egy elakadt járművet próbálnak meg kiszabadítani a sárból a Szovjetunióban 1941-ben – Fotó: Bundesarchiv / Wikipedia
Wehrmacht-katonák egy elakadt járművet próbálnak meg kiszabadítani a sárból a Szovjetunióban 1941-ben – Fotó: Bundesarchiv / Wikipedia

Hitler Oroszország elleni offenzívájának megkezdését eleve hetekkel tolta el az 1941 tavaszán szokatlanul hosszú ideig elhúzódó raszputyica. A Barbarossa hadművelet végrehajtását ezért május 15-ről június 22-re kellett elhalasztani. 1941. október 13-tól aztán újra ott volt a sár, ami lehetetlenné tette a gyors előrenyomulást Moszkva felé. A következő csapást a túl korán érkező téli fagyok jelentették november 1-től. Ennek hatására ugyan ismét járhatóvá váltak az utak és a mezők, csakhogy a Wehrmacht katonáinak ekkorra még nem érkezett meg a téli felszerelése a sokszor -40 fokos hidegben. Mindennek nagy szerepe lehetett abban, hogy a szovjet fővárost nem sikerült bevenni a német csapatoknak.

Elhagyott harckocsik a mezőn

Mindezek alapján ma már a katonai műveletek előkészítésénél rendkívül fontos szerepet kap a meteorológia. Persze itt sem mindig jön be a számítás. Oroszország Ukrajna tavaly február 24-i lerohanása után villámháborúra számított. Azt tervezte, hogy néhány hét alatt befejezik a katonai műveleteket. Az ukránok kemény ellenállása miatt azonban elhúzódtak a harcok, jött az olvadás, és az orosz páncélosok egy idő után már nem tudták használni a szántóföldeket. A páncélosok a betonozott utakra kényszerültek, ahol viszont könnyű célpontot jelentettek a drónok és a vállról indítható páncéltörő rakéták számára.

Ugyan a haditechnika sokat fejlődött a második világháború óta, de úgy tűnik, a jó öreg Sár Generális most is nagyon sok kellemetlenséget képes okozni a harcoló feleknek. Az interneten bőséges képi dokumentáció található erről:

Az időjárás súlyos veszteséget képes okozni. Amit nem intéz el egy 200 ezer dollárba kerülő páncéltörő rakéta, azt elintézi az időjárás: a sárba ragadt tankot inkább az azt elhagyó személyzet semmisíti meg, hogy ne kerüljön az ellenség kezére – tekintve, hogy a két hadsereg jelentős részben még hasonló orosz–szovjet haditechnikát használ. Nem olyan egyszerű azonban ezeket a hadizsákmánynak számító harckocsikat a másik oldalon hadrendbe állítani. Az utóbbi időben többször előfordult, hogy az elhagyott harckocsikban robbanócsapdákat rejtettek el. Ezen a videón két orosz jármű látható, amelyeket a sárban hagytak.

A hatalmas sár a tüzérség mozgását is befolyásolja. Eddig az volt a stratégia, hogy az önjáró lövegek egy-egy pozícióban gyorsan leadták a lövéseket erdők vagy fasorok takarásából, majd mielőtt a felderítő drónok rájuk találtak volna, gyorsan odébbálltak. A süppedős talajon azonban nem biztos, hogy ezt a manővert biztonsággal meg tudja tenni egy 55 tonnás Panzerhaubitze 2000 önjáró tarack, és nem akad el a mező közepén.

Amikor a lövészárkok megtelnek jeges vízzel

Az sem biztos, hogy minden esetben igaz az a mondás, ami szerint a katona legjobb barátja az időjárás. A téli, fagyott vagy nyári száraz föld inkább a támadó felet segíti, mert ilyenkor a nehéz lánctalpas járművek könnyen előre tudnak nyomulni, míg a mostani sártenger a védőknek kedvezhet Ukrajnában. Elvileg.

Csakhogy ahogy a mínusz 10-20 fokos hideget is mindkét fél katonáinak el kell viselniük a lövészárkokban, úgy a folyamatos eső és sár sem kíméli se a védőket, se a támadókat. Fizikailag és mentálisan is rendkívül nehéz elviselni, ha órákat, napokat kell eltölteni egy jéghideg vízzel félig telt lövészárokban, a mindent elborító, csúszós, ragadós sárban – és közben még lőnek is az emberre. Ez az időszak a sebesültek ellátását is megnehezíti, mert nehezebben jutnak el a frontvonal közelébe az elsősegélyt nyújtó szanitécek járművei.

Rácz András, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) munkatársa a Telexnek adott legújabb elemzésében is arról beszélt, hogy ez az időjárási helyzet a bahmuti ukrán védőket is nagyon súlyosan érinti. Rettenetesen feláztak ugyanis a városba bevezető, még használható földutak, amin az utánpótlást lehet bejuttatni a több irányból ostromlott településre.

Bár a mai lőfegyvereket úgy tervezik, hogy elvileg sártesztet is végeznek rajtuk, a sár és a benne lévő apró homok- és kavicsszemcsék hosszú távon nem tesznek jót ezeknek a szerkezeteknek. Ezen a videón az látszik, ahogy eltávolítják a szennyeződéseket a fegyverekről több napnyi, folyamatos lövészárokharc után:

Rácz András korábban a Telexnek azt mondta: a keleti fronton Bahmutnál zajló hadműveletek lelassításában az irtózatos, elképzelhetetlen sár mellett egy másik tényező is szerepet játszhat. Nevezetesen az, hogy az oroszok bizonyos erőket átcsoportosítottak délebbre, Avgyijivka bevételére.

A sárszezon és a hónapok óta álló frontok egy szempontból az ukránoknak kedveznek. Időt tudnak nyerni, amíg zajlik az ukrán katonák többhetes, külföldi kiképzése a német Leopard és az amerikai Abrams harckocsik kezelésére, amelyeket a tervezett tavaszi offenzívában vetnék be. Ezeknek a nehéz harckocsiknak a bevetésénél különösen fontos a megfelelő talaj: ha a sárban egy 34 tonnás, régi T-72-es tank is küszködik, akkor különösen nehéz helyzetben lennének a több mint 60 tonnás Leopard 2A4-esek vagy az Abrams M1-esek.

Ukrán katonatiszt ül egy sárba ragadt kisteherautóban 2023. február 26-án Donyeck megye területén – Fotó: Yan Dobronosov / Global Images Ukraine / Getty Images
Ukrán katonatiszt ül egy sárba ragadt kisteherautóban 2023. február 26-án Donyeck megye területén – Fotó: Yan Dobronosov / Global Images Ukraine / Getty Images

Az ellenoffenzíva megindulásában meghatározó szerepe lesz az időjárásnak. A nemrég kiszivárgott Pentagon-iratok is jól mutatják, hogy a talaj minőségének milyen jelentősége van a katonai tervezésben. A Newsweek által ismertetett dokumentumok között szerepel egy,

„A járművek manőverezéséhez kedvező fagyhelyzet” című térkép, ami azt mutatja, hogy február-márciusban Kelet-Ukrajnában mikor és hol fagyott még a talaj, jelzi az április-májusi sárszezont, illetve azt, hogy a földek kiszáradása után hogyan javulnak júniusra a csapatok mozgási feltételei.

Most mindenki azt találgatja, mikor és hol várható egy ukrán ellentámadás vagy egy nagyobb orosz offenzíva. Ukrajna déli részén körülbelül április közepétől, majd két héttel később a donyecki régióban, május közepétől pedig az oroszok által megszállt, északabbra fekvő Luhanszki régióban lesz száraz a talaj – magyarázta a Deutsche Wellének David Helms, az amerikai légierő nyugalmazott katonai meteorológusa.

A szakértő szerint így, miközben az orosz tankok még mindig a sárban tapicskolnak Kelet-Ukrajnában, az ukrán hadsereg már ellentámadásba kezdhet délen az oroszok által megszállt Melitopol városa felé.

Ugyan az orosz online csatornákon most lépten-nyomon azt bizonygatják, hogy a sár a várt ukrán offenzívát erősen visszavetheti, a brit hírszerzés szerint valószínűleg eltúlozzák ennek jelentőségét.

Ez inkább egy olyan információs művelet része lehet, amellyel az orosz katonák morálját akarják erősíteni. A britek szerint az aknák jelentette fenyegetés valószínűleg fontosabb tényező a harcoló felek manőverezésében, mint a sár, és a felszíni viszonyok várhatóan javulni fognak az elkövetkező hetekben. A haditerveket azonban feltehetően a kiszivárgott Pentagon-dokumentumok miatt is át kell most írni, mert hamarosan az időjárás mellett egy másik fontos tényező fog szerepet játszani a háborúban, amit úgy hívunk: meglepetés.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!