Oroszország német diplomatákat utasít ki

2023. április 22. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy válaszként arra, hogy Németország ismét orosz diplomatákat utasított ki, Oroszországból is kiutasítanak német diplomatákat.

Az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ által közölt nyilatkozatban a minisztérium azt írta: „A német hatóságok határozatot hoztak a németországi orosz diplomáciai képviseletek munkatársainak újabb tömeges kiutasításáról. Határozottan elítéljük Berlin ezen intézkedését, amely tovább rombolja az orosz-német kapcsolatokat. Berlin ellenséges lépésére válaszul az orosz fél úgy döntött, hogy tükrözni fogja a német diplomaták kiutasítását Oroszországból, valamint jelentősen korlátozza a német diplomáciai képviseletek munkatársainak maximális létszámát hazánkban”.

Bár pontos számot nem közölt, a külügyminisztérium közleménye szerint a lépésről már április 5-én tájékoztatták Németország moszkvai nagykövetét.

Azt, hogy Németország mikor, milyen határidővel és hány orosz diplomatát utasított ki, egyelőre nem lehet tudni. Szombat reggel egy orosz kormányzati különgép landolt Berlinben, a gépet délutánra várják vissza Moszkvába. Azt nem tudni, hogy ennek köze van-e az orosz diplomaták kiutasításához – írta a dpa német hírügynökség.

Oroszország és Németország már korábban is kölcsönösen utasított ki diplomatákat, a képviselet mindkét országban már most is csökkentett szintű.

(SkyNews, MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!