Moszkva véletlenül lecsapott az orosz Belgorod városára

2023. április 21. – 08:48

Másolás

Vágólapra másolva

Egy orosz harci repülőgép véletlenül lecsapott az Ukrajna melletti, Oroszországhoz tartozó Belgorod városára, robbanást okozva ezzel, írja a TASZSZ orosz hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot idézve.

Az orosz légierő egy Szu–34-es repülőgépe haladt el a délnyugat-oroszországi Belgorod felett, amikor, a védelmi minisztérium közlése szerint „légilövedékek vészkidobása történt”. A honvédelmi minisztérium közölte, hogy egyelőre nem tudják, hány épület rongálódott meg.

Csütörtök késő este hatalmas robbanásról számoltak be Belgorodból, a regionális kormányzó, Vjacseszlav Gladkov azt mondta később, hogy két nő meg is sérült. Gladkov szükségállapotot hirdetett, a Telegramon azt írta, ők úgy tudják, négy autó és négy lakóház sérült meg – illetve az egyik főutcán keletkezett egy 20 méteres kráter.

Megsérült autók és egy, a robbanás okozta kráter – Fotó: Belgorod regionális önkormányzata / AFP Megsérült autók és egy, a robbanás okozta kráter – Fotó: Belgorod regionális önkormányzata / AFP
Megsérült autók és egy, a robbanás okozta kráter – Fotó: Belgorod regionális önkormányzata / AFP

A helyszínről készült videófelvételek alapján betontörmelék hever az utcán, több megrongálódott autó és betört ablak is látható. Az alábbi felvételen a robbanás hallható, míg több másik Twitter-posztnál azt állítják egy virálissá vált képről, hogy a robbanás hatására egy autó felrepült egy épület tetejére.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!