Donald Trump 500 millió dollárra pereli volt ügyvédjét

2023. április 13. – 00:24

Donald Trump 500 millió dollárra pereli volt ügyvédjét
Michael Cohen és Donald Trump – Fotó: Timothy A. Clary és Brendan Smialowski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok előző elnöke, Donald Trump szerdán bejelentette, hogy legalább 500 millió dolláros kártérítést követel egykori ügyvédjétől, Michael Cohentől, amiért az megszegte a bizalmi kötelezettségét – írja az ABC.

A kereset szerint Cohen visszaélt az ügyfele bizalmával, valótlanságokat és káros információkat terjesztett róla azzal, hogy könyvekben, podcastokon, és más médiafelületeken nyilatkozott.

Trump szóvivője szerint a kereset magáért beszél, ezeket a visszaéléseket Cohen is elismerte. Cohen múlt héten kijelentette, hogy hajlandó tanúskodni a volt elnök ellen.

Trump ellen márciusban emeltek vádat, a gyanú szerint üzleti dokumentumokat hamisíthatott, hogy eltitkolja, hogy ügyvédjén keresztül 130 ezer dollárt, azaz közel 50 millió forintot fizetett Stormy Danielsnek, hogy a pornósztár hallgasson az afférjukról a 2016-os elnökválasztási kampány hajrájában. Az ügyről bővebben itt olvashatnak.

Cohent korábban már három év börtönre ítélték kenőpénzekkel és kampányfinanszírozással kapcsolatos visszaélésekért. A koronavírus-járvány miatt egy évvel hamarabb, 2021 novemberében szabadult.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!