Virálissá vált Románia indiai nagykövetének aratóünnepi tánca

2023. április 11. – 20:12

Másolás

Vágólapra másolva

Tánctudásáért dicsérik Románia indiai nagykövetét, miután a vaishaki alkalmával szervezett tradicionális ünnepségen készült felvétel terjedni kezdett a közösségi médiában. Az aratóünnep tiszteletére több nagykövet is táncra perdült, többek között Bulgária és Ruanda diplomatáiról is készült felvétel, a legönfeledtebben azonban Daniela Sezonov Ţane ropja.

A román külügy honlapján olvasható bemutatkozójában Daniela Sezonov Ţane azt írja, hogy azután szeretett bele Indiába, hogy Mihai Eminescu művein keresztül megismerte a védákat és az upanisadokat, és úgy döntött, hogy hindi nyelvet és indiai irodalmat és filozófiát tanul a Bukaresti Egyetemen, a posztkommunista Románia első hindi nyelvű hallgatói csoportjának tagjaként.

1992-ben tanulmányi ösztöndíjjal jutott el Indiába, majd mesteri tanulmányainak befejezése után diplomataként próbált elhelyezkedni, 2000 és 2004 között Románia Újdelhi-i nagykövetségén dolgozott. Később önkéntes munkát vállalt a Nemzetközi Vöröskereszt keretében Afrikában és Nepálban. 17 év vándorélet után 2021-ben nevezték ki Románia indiai, bangladesi és nepáli nagykövetévé.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!