Mégsem mérgező a lángra kapott hamburgi raktárakból felszálló füst

2023. április 9. – 14:16

Mégsem mérgező a lángra kapott hamburgi raktárakból felszálló füst
Fotó: Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas tűz ütött ki Hamburg-Rothenburgsortban vasárnap hajnalban, több raktár áll lángokban, robbanásokat is lehetett hallani. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a felszállt füst mérgező lehet, mivel több raktárban is vegyi anyagokat tárolhattak, de a hamburgi rendőrség vasárnap délután közölte, hogy már nem veszélyezteti a lakosságot – írja a Bild.de.

A tűz hajnali 4 óra 30 perc körül egy kamionparkolóból indult, aminek később teljes területe égett. A Bild beszámolója szerint hatalmas fekete füst száll fel, amit a szél Hamburg belvárosa felé terel.

A tűzoltóság a tüzet és az onnan felszálló füstöt rendkívül veszélyesnek minősítette. Egy kora délutáni frissítés szerint egyelőre nem mutattak ki megnövekedett veszélyes anyag értékeket a levegőben, de a figyelmeztetést fenntartják.

Fotó: Jonas Walzberg / AFP Fotó: Jonas Walzberg / AFP
Fotó: Jonas Walzberg / AFP
Fotó: Jonas Walzberg / AFP

Arra kérték a rothenburgsorti és a környékbeli lakosokat, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, valamint kapcsolják ki a szellőző- és légkondicionáló rendszereket is. Arra figyelmeztették az ott élőket, hogy a gázok belégzés esetén akár mérgezőek is lehetnek.

A tűzoltóság szóvivője szerint nagyon nehéz a helyzetük, mivel a tűzoltók csak védőmaszkban közelíthetik meg a helyszínt. A beszámoló szerint több mint 200 egységük dolgozik az oltáson. A tűz több vonat közlekedését is érinti, többeket pedig biztonsági okokból kitelepítettek otthonaikból.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!