Legkevesebb 30 sérültje van egy hollandiai vonatbalesetnek

2023. április 4. – 08:27

Legkevesebb 30 sérültje van egy hollandiai vonatbalesetnek
Fotó: Josh Walet / ANP via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy ember meghalt, legalább harminc pedig megsérült a Reuters híre szerint, amikor egy legalább ötven embert szállító személyvonat nekiütközött egy, a pályán lévő építőipari berendezésnek, és kisiklott, ezután pedig lángba borult Hága és Amszterdam között. A baleset a közelben fekvő Voorschoten falu közelében történt – írja az MTI.

A személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott, a második kocsi az oldalára borult, és tűz ütött ki benne. A helyszínre mentőcsapatok érkeztek. A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, hogy a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek.

Az első hírek arrl szóltak, hogy a személyvonat egy tehervonattal ütközött, de mint utób kiderült, az egy építőipari berendezés volt. A balesetben valahogyan érintett egy tehervonat is, ám hogy miként, arról a vasúttársaság nem adott tájékoztatást egyelőre, írja a CNN.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!