Akkora vihar volt Svájcban, hogy két vonatbalesetet is okozott, sokan megsérültek

2023. március 31. – 23:41

Akkora vihar volt Svájcban, hogy két vonatbalesetet is okozott, sokan megsérültek
Az Aare Seeland Mobil svájci közlekedési vállalat kisiklott vagonja a svájci Lüscherz környékén 2023. március 31-én. A vállalat szerint vihar miatt bekövetkező balesetben több ember megsérült – Fotó: MTI/EPA/Keystone/Manuel Lopez

Másolás

Vágólapra másolva

Két regionális vonat is kisiklott pénteken Svájcban, egymástól függetlenül – írja az AP hírügynökség. Mindkét baleset azután következett be, hogy hatalmas vihar csapott le az országra, intenzív széllel és esővel.

A balesetek Lüscherz és Büren zum Hof településeken történtek, a nyugati országrészben, a főváros Bern közelében – közölte a rendőrség (a két település egymástól nem egészen 40 kilométerre van).

A Büren zum Hof-i balesetben 12 ember (9 felnőtt és 3 gyermek) sérült meg, egyikük sérülései súlyosak. A rendőrség szerint a Lüscherzben történt kisiklásban szintén többen megsérültek, de a sérültek számáról és állapotuk súlyosságáról nem állt rendelkezésre azonnal további információ – írta az AP.

A vonatokért felelős közlekedési vállalatok, az Aare Seeland Mobil és a Regional Transit Bern-Solothurn megerősítették a kisiklást a saját honlapjukon. A balesetben érintett vasútvonalakat lezárták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!