Öt román állampolgár halt meg egy élőben közvetített autós üldözésben Strasbourgban

2023. március 28. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt két temesvári származású roma család öt tagja, miután egy interneten élőben közvetített üldözés után autóik összeütköztek hétfőn Strasbourgban, számolt be a francia sajtó alapján a Vocea Timișului portál. További négy ember megsebesült.

A temesvári híroldal szerint a németországi Kehlben élő házaspár rokonait kereste fel Strasbourgban egy régebbi konfliktus miatt. A férfi ugyanis sógorát hibáztatta amiatt, hogy két évet börtönben kellett töltenie, és pénzbeli kártérítést követelt tőle, amit viszont az illető megtagadott. A szóváltás után az egyik család üldözőbe vette a másikat.

A baleset a strasbourgi Port-du-Rhin negyedben történt, 26 mentőautó és 57 tűzoltó szállt ki a helyszínre.

Az egyik autó a német határ felé tartott, a másik pedig utolérte, ekkor ütköztek össze, közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy közbeléptek a feszült helyzet lecsillapítására. A Derniere Nouvelles Alsace azonban arról írt, hogy lövések is eldördültek.

Mire a mentősök a helyszínre értek, két nő már meghalt, az egyik férfi pedig, akinek leállt a szíve és a légzése, nem sokkal később szintén életét vesztette. Ketten a kórházban haltak meg. A balesetnek további négy sérültje van.

Az ügyben a strasbourgi ügyészség és az igazságügyi rendőrség területi igazgatósága nyomoz.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!