Öt román állampolgár halt meg egy élőben közvetített autós üldözésben Strasbourgban

2023. március 28. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt két temesvári származású roma család öt tagja, miután egy interneten élőben közvetített üldözés után autóik összeütköztek hétfőn Strasbourgban, számolt be a francia sajtó alapján a Vocea Timișului portál. További négy ember megsebesült.

A temesvári híroldal szerint a németországi Kehlben élő házaspár rokonait kereste fel Strasbourgban egy régebbi konfliktus miatt. A férfi ugyanis sógorát hibáztatta amiatt, hogy két évet börtönben kellett töltenie, és pénzbeli kártérítést követelt tőle, amit viszont az illető megtagadott. A szóváltás után az egyik család üldözőbe vette a másikat.

A baleset a strasbourgi Port-du-Rhin negyedben történt, 26 mentőautó és 57 tűzoltó szállt ki a helyszínre.

Az egyik autó a német határ felé tartott, a másik pedig utolérte, ekkor ütköztek össze, közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy közbeléptek a feszült helyzet lecsillapítására. A Derniere Nouvelles Alsace azonban arról írt, hogy lövések is eldördültek.

Mire a mentősök a helyszínre értek, két nő már meghalt, az egyik férfi pedig, akinek leállt a szíve és a légzése, nem sokkal később szintén életét vesztette. Ketten a kórházban haltak meg. A balesetnek további négy sérültje van.

Az ügyben a strasbourgi ügyészség és az igazságügyi rendőrség területi igazgatósága nyomoz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!