92 éves korában meghalt Darcelle, a világ legidősebb aktív drag queenje

2023. március 25. – 14:42

Másolás

Vágólapra másolva

92 éves korában meghalt Walter Cole, az ikonikus drag queen, aki évtizedekig Darcelle XV-ként lépett fel az Oregon állambeli Portlandben – írja az ABC News.

Darcelle-t 2016-ban a világ legrégebbi drag előadójának koronázta meg a Guinness-rekordok könyve, és élete végéig a színpadon szórakoztatta a közönséget. Arról is híres volt, hogy a házigazdája volt a leghosszabb ideig tartó drag show-nak az USA nyugati partján. Darcelle több mint ötven évvel ezelőtt nyitotta meg éjszakai klubját Portland belvárosában Darcelle XV Showplace néven. A színpadon kívül Cole kiállt az LMBTQ+-jogokért, és jótékonysági munkákat is vállalt.

Egy 2010-es interjúban arról beszélt, hogy fellépéskor a női névmásokat kedvelte, de a színpadon kívül a férfi névmásokat részesíti előnyben. Ebben nyilatkozott arról is, hogy

„ha nem ismertem volna be, hogy ki vagyok, valószínűleg már rég halott lennék”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!