Videót tett közzé Amerika arról, ahogy az orosz vadászgép az amerikai drónnal ütközik

2023. március 16. – 12:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok Európai Parancsnoksága közzétett egy titkosított felvételt arról, ahogy egy orosz vadászgép és egy amerikai drón kedden találkozott a Fekete-tenger felett. Korábban megírtuk: egy orosz Szu–27-es vadászrepülőgép összeütközött egy amerikai MQ–9-es megfigyelő drónnal a Fekete-tenger felett, nemzetközi légtérben.

A felvételről készült storyboard elérhető a parancsnokság oldalán is. A Pentagon szerint 30-40 perces videón látható, ahogy az orosz vadászgép közeledik az amerikai drón felé. Az orosz gép többször üzemanyagot enged ki, amint a drón közelébe ér (ez többször megzavarja a videófelvételt), ez történik nagyjából félórán keresztül. Majd az orosz gép a 29. percben ütközik az MQ-9-essel, melynek kamerája körülbelül egy percre megszakad: később a kép visszatér, ekkor már látszik, hogy a drón megsérült. A Twitteren láthatók különböző videórészletek, például itt:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!