Spanyolország törvényt hoz, hogy a jelenleginél több nő legyen vezetői pozíciókban

2023. március 5. – 10:27

Másolás

Vágólapra másolva

Spanyolországban törvényben fogják biztosítani, hogy kiegyenlítettebb legyen a nők és a férfiak aránya a politikai, a közigazgatási és a nagyvállalati vezetői pozíciókban – jelentette be szombaton Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök Madridban.

Ha a nők alkotják a társadalom felét, akkor jogosultak a politikai és gazdasági hatalom felére is – mondta a spanyol kormányfő a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) tanácskozásán, írja az MTI.

Az elfogadásra váró törvénytervezet értelmében a kormányban és a törvényhozásban egyenlő arányban vesznek majd részt a nők és a férfiak. A jelenlegi spanyol kormányban ugyan már 60 százalék a nők aránya, de a parlament mindkét házában még messze elmarad az 50 százaléktól.

A tervezett jogszabályban azt is célul tűzik ki, hogy a nők és a férfiak legalább 40-40 százalékban töltsenek be vezető pozíciókat a spanyol társadalomban.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!