Harminc éve eltűnt Amerikában egy nő, most előkerült Puerto Ricóban

2023. március 4. – 20:41

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint harminc éve tűnt el az amerikai Pittsburghből egy utcai prédikátor, Patricia Kopta, most előkerült, méghozzá Puerto Ricóban. A nő eltűnése idején többször zavarodottan viselkedett, és arról beszélt, hogy Puerto Ricóba akar menni, ahol meleg van – mondta férje, Bob Kopta. A férfi sokáig kereste feleségét, még hirdetést is adott fel egy Puerto Ricó-i újságban.

2022-ben aztán kapcsolatba lépett a férjjel az Interpol egy ügynöke és egy Puerto Ricó-i szociális munkás, akik azt mondták, hogy Patricia Kopta feltételezhetően egy bentlakásos otthonban él. Még 1999-ben vették gondozásba, miután az utcáról hajléktalanként befogadta az intézmény.

A nő sokáig nem volt hajlandó beszélni a magánéletéről vagy arról, hogy honnan jött, később azonban elárult néhány részletet, majd egy elvégzett DNS-vizsgálat is egyezést mutatott– mondta az ügyben eljáró rendőr.

Az ügyet kilenc hónappal a kapcsolatfelvétel után most már hivatalosan is lezárták, és a család újra egymásra talált.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!