Egy huskyt három hét után mentettek ki a törökországi földrengés romjai alól

2023. március 2. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kutyát találtak a földrengés romjai alatt a törökországi Antakyában, huszonhárom nappal a katasztrófa után. Alex, a husky február 6-án szorult egy összedőlt épület romjai alá, 23 napot töltött el élelem és víz nélkül, lefogyott, mégis örömmel nyalta meg a megmentőjét. A mentőcsapatok a kutya hangjára figyeltek fel, és két órán keresztül dolgoztak, hogy kimentsék. A mentésről készült videót itt nézheti meg:

A Törökország és Szíria határán február elején bekövetkezett földrengésben ötvenezernél is többen haltak meg, és csak Törökországban megközelítőleg 530 ezer embert menekítettek ki a katasztrófa sújtotta területről.

Ritkán fordul elő, hogy egy földrengés után ilyen sok túlélőt találnak mentőcsapatok, mint Törökországban. A keresésben részt vevő Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata tizenhét ember kimentésében vett részt. Hazatérésük után beszélgettünk velük munkájuk nehézségeiről és a kint töltött napokról, erről készült videónkat itt nézheti meg újra:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!