Elhunyt Répás Zsuzsanna korábbi nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár

2023. március 2. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

57 évesen elhunyt Budapesten Répás Zsuzsanna, a második Orbán-kormány nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki ebben a minőségében sokat járt Erdélyben. A halálhírt csütörtökön Gergely Balázs, a Kincses Kolozsvár Egyesület elnöke közölte közösségi oldalán.

Répás Zsuzsanna Budapesten született 1966-ban. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát, majd több éven át középiskolában tanított. 1996 óta volt tagja a Fidesznek. 1998 és 2002 között az első Fidesz-kormány külügyminisztériumában politikai főtanácsadóként dolgozott Németh Zsolt államtitkár mellett. 2002 és 2010 között a Fidesz országgyűlési képviselője, a második Orbán-kormány idején, 2010 és 2014 között pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára volt. Ezután a magyar állami közigazgatásban dolgozott.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!