Maximum napi 1 órát tiktokozhatnak a 18 évesnél fiatalabbak

2023. március 1. – 19:37

Másolás

Vágólapra másolva

Napi képernyőidő-limitet vezet be a TikTok a 18 évesnél fiatalabb felhasználóinak – számolt be a CNN. Az elkövetkező hetekben élesedő új fejlesztéssel a fiatal felhasználók maximum 1 órát tiktokozhatnak naponta az alapértelmezett beállítások szerint. A korlátozást persze feloldhatják, de a cég szerint ezzel is afelé terelik őket, hogy nézzenek szembe őszintén azzal, mennyi időt töltenek az alkalmazásban céltalan görgetéssel.

Ha nem módosítják a napi 1 órás limitre vonatkozó beállítást, az alkalmazás 60 percnyi görgetés után lezár, és csak egy kód beírásával lehet újra feloldani. Persze ezt is megtehetik majd a tinédzserek, a lényeg az, hogy értesítse őket az alkalmazás arról, hogy már egy órát eltöltöttek aznap a használatával.

Az önkorlátozó lépést azután jelentette be a kínai tulajdonban álló TikTok, hogy az utóbbi hónapokban egyre több országban fogadtak el intézkedéseket az alkalmazás korlátozására. Ezeknek csak az egyik oka az, hogy a rövid videók közötti végtelen görgetés bizonyítottan függővé teszi a felhasználókat, sok helyütt inkább azért korlátozzák a TikTok használatát, mert bizonyos vádak szerint az alkalmazás túlságosan sok adatot gyűjt a felhasználóiról.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!