Budapestre látogat Ferenc pápa, Orbán Viktorral és fiatalokkal is találkozik

2023. február 27. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Április 28-30. között Budapestre látogat Ferenc pápa, írta a Vatikán hétfői bejelentése alapján a Telex.

A hivatalos program szerint a pápát április 28-án, pénteken a Sándor-palota előtt köszöntik, ezután Orbán Viktor miniszterelnökkel és Novák Katalin köztársasági elnökkel találkozik, majd a Karmelita kolostorban a diplomáciai testülettel; 29-én szombaton fiatalokkal találkozik a Papp László Sportarénában, illetve menekültekkel és szegényekkel a Rózsák-terén lévő Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomban; látogatásának zárásaként pedig 30-án délelőtt fél 10-kor a Kossuth téren tart szentmisét.

A Telex úgy tudja, a pápa kora és egészségügyi állapota miatt nem hagyja el Budapestet látogatásának három napja alatt.

Ez Ferenc pápa 41. külföldi apostoli útja. A pápalátogatás témája az ifjúság lesz.

Ferenc pápa egyszer már járt Magyarországon: 2021. szeptember 12-én a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjét celebrálta, ekkor Szlovákia felé tartó útja előtt állt meg a fővárosban.

Novák Katalin köztársasági elnökként tavaly magánaudiencián a Vatikánban járt a pápánál, és meghívta Budapestre.

A Telex kiemeli, hogy korábban a kormányhoz közeli propagandamédia és Ferenc megszólalásai között „politikai feszültség” látszott, így a menekültekre, szegényekre fókuszáló pápa látogatása mindenképp jelentőségteljes Magyarországon, főleg, hogy két éven belül már a második.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!