Az orosz külügy figyelmeztette a NATO-t és Ukrajnát Transznisztria miatt

2023. február 24. – 21:07

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz külügyminisztérium pénteken egy hivatalos közleményt adott ki arra figyelmeztetve, hogy a Dnyeszteren túli terület elleni bármilyen beavatkozást az Oroszország elleni támadásként fognak kezelni – írja az orosz Interfax ügynökség alapján a G4Media.

Bármely olyan akciót, amely a transznisztriai orosz állampolgárok biztonságát fenyegeti, a nemzetközi jog értelmében az Oroszországi Föderáció elleni támadásnak fognak tekinteni – szögezik le a közleményben. Elítélték továbbá az ukrán katonai erőknek a Transznisztria és Ukrajna közötti határon való állítólagos erőteljes csoportosítását, és bejelentették, hogy bármilyen eszközt készek felhasználni a szakadár terület megvédésére.

„Az Oroszországi Föderáció védelmi minisztériuma arra figyelmezteti az Egyesült Államokat, az összes NATO-tagállamot és ukrán alárendeltjeiket, hogy ne tegyenek kalandor lépéseket” – áll még a közleményben. Hozzáteszik: senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy az orosz hadsereg reagálni fog a kijevi rezsim provokációira, és ha bármiféle lépésre kerülne sor, meg fogják védeni honfitársaikat.

Az orosz védelmi minisztérium már csütörtökön is kiadott egy közleményt, amelyben azt állították, hogy információik szerint az ukrán hadsereg provokációra készül Transznisztriában. A moldovai kormány akkor határozottan elutasította ezt a feltételezést.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!