Váratlanul Kijevbe érkezett Joe Biden

2023. február 20. – 12:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kijevbe érkezett Joe Biden hétfő délelőtt, írja a BBC. Ez az amerikai elnök első látogatása Ukrajnába a háború kitörése óta. Azt korábban is lehetett tudni, hogy Biden a napokban Kelet-Európába látogat a háború kitörésének évfordulója alkalmából, azonban az eredeti tervekben csak egy lengyelországi látogatás szerepelt.

A Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője szombaton egy sajtótájékoztatón még tagadta, hogy tervben lenne egy kijevi látogatás az amerikai elnök részéről, és azt is, hogy a kelet-európai látogatás során találkozna Biden Zelenszkijjel.

Az amerikai elnök újabb félmilliárd dollár értékű támogatást jelentett be a kijevi elnöki palotában Zelenszkij társaságában. Erről itt olvashatnak bővebben.

A következő két napban Biden Lengyelországban tárgyalni fog Andrzej Duda lengyel elnökkel, illetve beszédet is mond majd az orosz invázió évfordulójának alkalmából. Ezenkívül találkozni fog a Bukaresti Kilencek (a NATO keleti határát jelentő országok) vezetőivel is (köztük vélhetően Novák Katalinnal), „hogy megerősítse őket a NATO-országok biztonsága iránti rendíthetetlen támogatásáról”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!