Az anglikán egyház immár áldását adja a melegházasságra

2023. február 9. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön több mint nyolc órán át tartó szenvedélyes vita után az anglikán egyház 250 szavazattal 181 ellenében megszavazta a püspökök javaslatát, amely véget kíván vetni a szexualitás mentén kialakult megosztottságnak és nézeteltéréseknek, írja a Guardian. Ezentúl egyházi áldást nyújtanak a polgári házasságot kötő azonos nemű pároknak.

Angliában és Walesben 2013 óta legális az azonos nemű párok házassága, az egyház álláspontja ellenben nem változott a kérdésben, miszerint a házasság csak egy férfi és egy nő között köthető. Több egyházi méltóság azonban felvetette a dogmák átalakításának szükségességét.

Az anglikán egyház javaslata szerint az azonos nemű párok a polgári esküvő vagy az élettársi kapcsolat bejegyzése után tartsanak templomi istentiszteletet, ahol imádkozhatnak Isten áldásáért vagy hálát adhatnak a kapcsolatukért.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!