A romok alatt szülte meg kislányát egy nő a földrengés után Szíriában

2023. február 7. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újszülött kislányt is kimentettek a romok alól a hétfői földrengés sújtotta Szíriában, de az anya és a családja a jelentések szerint nem élte túl a katasztrófát – írta a helyszínről a Khaleej Times című dubaji újság. A Twitteren egy videót is közöltek, amin látható, ahogyan az egyik férfi a babával a kezében szalad át a törmelékeken, majd valaki utánadob egy takarót.

A szíriai médiában megjelent hírek szerint a várandós nőnél a földrengés közben indult be a szülés, míg végül a romok alatt szülte meg gyermekét, de a szülés után meghalt.

Ahogy arról részletesen írtunk, hétfőn hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban kedd délelőttig eddig ötezer halálos áldozatot és több mint húszezer sérültet követelt a katasztrófa, miután több mint 11 ezer ház rongálódott meg. A földrengésről szóló további cikkeinket itt tudja elolvasni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!