A romok alatt szülte meg kislányát egy nő a földrengés után Szíriában

2023. február 7. – 14:44

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újszülött kislányt is kimentettek a romok alól a hétfői földrengés sújtotta Szíriában, de az anya és a családja a jelentések szerint nem élte túl a katasztrófát – írta a helyszínről a Khaleej Times című dubaji újság. A Twitteren egy videót is közöltek, amin látható, ahogyan az egyik férfi a babával a kezében szalad át a törmelékeken, majd valaki utánadob egy takarót.

A szíriai médiában megjelent hírek szerint a várandós nőnél a földrengés közben indult be a szülés, míg végül a romok alatt szülte meg gyermekét, de a szülés után meghalt.

Ahogy arról részletesen írtunk, hétfőn hajnalban a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökországot és Szíriát, a két országban kedd délelőttig eddig ötezer halálos áldozatot és több mint húszezer sérültet követelt a katasztrófa, miután több mint 11 ezer ház rongálódott meg. A földrengésről szóló további cikkeinket itt tudja elolvasni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!