Buzz Aldrin amerikai űrhajós 93 évesen kötött házasságot egy romániai származású vegyészmérnökkel

2023. január 22. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Buzz Aldrin volt amerikai űrhajós, aki 1969-ben Neil Armstronggal együtt járt a Holdon, 93. születésnapján kötött házasságot a romániai származású Anca Faurral, írta meg a BBC azután, hogy a híres asztronauta a Facebookon és a Twitteren is képeket osztott meg az eseményről.

Aldrin bejegyzésében azt írja, hogy egy kisebb privát esküvőt tartottak Los Angelesben és „annyira izgatottak voltak, mint a szökésben levő tinédzserek”.

A 63 éves Dr. Anca Faur Aldrin negyedik felesége. A hazai sajtó szerint Déván született, és a Temesvári Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán szerzett diplomát, majd 1996-ban a Pittsburghi Egyetemen védte meg doktori disszertációját. Faur jelenleg Aldrin cégének, a Buzz Aldrin Venturesnek az ügyvezető igazgatója, előtte pedig olyan neves vegyipari cégekkel dolgozott együtt, mint az Union Carbide és a Johnson Matthey.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!