Buzz Aldrin amerikai űrhajós 93 évesen kötött házasságot egy romániai származású vegyészmérnökkel

2023. január 22. – 11:59

Másolás

Vágólapra másolva

Buzz Aldrin volt amerikai űrhajós, aki 1969-ben Neil Armstronggal együtt járt a Holdon, 93. születésnapján kötött házasságot a romániai származású Anca Faurral, írta meg a BBC azután, hogy a híres asztronauta a Facebookon és a Twitteren is képeket osztott meg az eseményről.

Aldrin bejegyzésében azt írja, hogy egy kisebb privát esküvőt tartottak Los Angelesben és „annyira izgatottak voltak, mint a szökésben levő tinédzserek”.

A 63 éves Dr. Anca Faur Aldrin negyedik felesége. A hazai sajtó szerint Déván született, és a Temesvári Műszaki Egyetem vegyészmérnöki karán szerzett diplomát, majd 1996-ban a Pittsburghi Egyetemen védte meg doktori disszertációját. Faur jelenleg Aldrin cégének, a Buzz Aldrin Venturesnek az ügyvezető igazgatója, előtte pedig olyan neves vegyipari cégekkel dolgozott együtt, mint az Union Carbide és a Johnson Matthey.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!