Hatvan év börtönt kapott Larry Ray, aki lánya kollégiumában szektavezérként manipulálta a diákokat

2023. január 20. – 23:24

Hatvan év börtönt kapott Larry Ray, aki lánya kollégiumában szektavezérként manipulálta a diákokat
Fotó: Stephanie Keith / Getty Images / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Megszületett az ítélet Larry Ray ügyében: hatvan évre szóló börtönbüntetést kapott a férfi, amiért prostitúcióra kényszerített másokat, és szinte szektavezérként, erőszakkal és szexszel az uralma alá hajtott több fiatalt is – akik nem mellesleg Ray lányának iskolatársai voltak a New York állambeli Sarah Lawrence művészeti iskolában.

Ray 2010-ben költözött lánya kollégiumába, először figyelmességgel, kedvességgel és saját magáról szóló hősies, javarészt kitalált történetekkel a bűvkörébe kerítette a diákokat, akik idővel annyira a befolyásuk alá kerültek, hogy a férfi gyakorlatilag az életük minden területén irányította őket.

Ő mondta meg, mit vegyenek fel, mit egyenek, kivel szexeljenek, az egyik diákot prostitúcióra kényszerítette, többeket bántalmazott, fenyegetett, megvonta tőlük az alvást, válogatott kínzásoknak vetette alá őket. Az ügy részleteiről itt írtunk bővebben.

„Larry Ray egy szörnyeteg, aki évekig brutálisan, és életre szólóan bántotta az ártatlan áldozatait. Olyan diákokat, akik előtt még ott állt az életük. A saját nyereségére manipulálta és bántalmazta őket” – mondta a vád ügyvédje, Damian Williams pénteken.

Azt egyelőre még nem tudni, hogy kell-e kártérítést fizetnie az áldozatoknak, de az biztos, hogy a hatvan év börtön mellett fel kellett adnia egy 2,4 millió dolláros összeget, ami a GoDaddy-portfóliójából származott, illetve az észak-karolinai otthonát is elvették tőle. (A GoDaddyn lehet regisztrálni doménneveket, Ray pedig több ezer weboldalt jegyzett be, és a vád szerint a hálózatot arra használta, hogy tisztára mossa a pénzét.)

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!