Zelenszkij: Nyugodjanak békében mindazok, akik ezen a fekete reggelen életüket vesztették!

2023. január 18. – 12:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Telegramon közzétett üzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „szörnyű tragédiának” nevezte a szerda reggeli helikopterszerencsétlenséget, amelyben eddig tizennyolcan haltak meg, köztük az ukrán belügyminiszter és három gyerek. 29 sérültet (köztük 15 gyereket) még ápolnak, állapotukról nincs információ, ezért az is elképzelhető, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.

Helikopter roncsa a Kijev melletti Brovariban történt baleset helyszínén 2023. január 18-án – Fotó: Daniel Cole / AP / MTI
Helikopter roncsa a Kijev melletti Brovariban történt baleset helyszínén 2023. január 18-án – Fotó: Daniel Cole / AP / MTI

Az Ukrán Készenléti Erők helikopterének fedélzetén kilencen utaztak, Zelenszkij bejegyzése szerint csak az ukrán belügyminiszter, a belügyminiszter-helyettes, a Belügyminisztérium államtitkára, valamint asszisztenseik és a helikopter személyzete. Mindannyian életüket vesztették. A baleset pontos körülményeiről egyelőre nincsenek információk. Zelenszkij azt írta, a helikopter propellere az óvoda udvarára zuhant, ami éppen nyitva volt, a gyerekek és a nevelők is az épületben tartózkodtak. A becsapódás után tűz ütött ki, az épületből mindenkit evakuáltak, a helyszínen vannak a mentők és a katasztrófavédelem is.

„Kimondhatatlan fájdalom – írta Zelenszkij. – Részvétem az áldozatok családjának és barátaiknak. Denisz, Jenin, Jurij, a Belügyminisztérium csapata... Ukrajna igazi hazafiai. Nyugodjanak békében! Nyugodjanak békében mindazok, akik ezen a fekete reggelen életüket vesztették!”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!