Novák Katalin is együttérzését fejezte ki az ukrajnai helikopterszerencsétlenséggel kapcsolatban

2023. január 18. – 12:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda reggel lezuhant egy helikopter a Kijevhez közeli Brovariban egy óvoda közvetlen közelében. A balesetben a helikopteren utazó ukrán belügyminisztériumi vezetőség is meghalt. Eddig összesen tizennyolcan, köztük három gyerek vesztette életét. Novák Katalin köztársasági elnök a Twitteren fejezte ki együttérzését az áldozatok családtagjaival.

„Őszinte részvétem az ukrajnai Brovariban történt tragikus helikopter-baleset áldozatainak családjainak” – írta.

Novák mellett több külföldi tisztviselő is együttérzéséről biztosította a családokat. Az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete a Twitteren azt írta, sokkolták és elszomorították a hírek, az Európai Unió ukrajnai nagykövete pedig azt, hogy elszörnyedt, amikor meghallotta az ukrán belügyminiszter halálhírét. Az Egyesült Királyság külügyminisztere a balesetben elhunyt ukrán belügyminiszterről a Twitteren úgy emlékezett meg, mint aki „az Egyesült Királyság igaz barátja volt”. Hozzátette, hogy az Egyesült Királyság továbbra is minden szükséges támogatást biztosít Ukrajna számára.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!