Már vizsgálják, mi okozhatta a helikopter-balesetet Brovariban

2023. január 18. – 11:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Legfőbb Ügyészség utasította Ukrajna Biztonsági Szolgálatát a brovari helikopterszerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására – írja az Ukrinform ukrán állami hírügynökség Andrij Kosztin főügyész közleménye alapján.

„Jelenleg a nyomozók és szakértők dolgoznak a helyszínen. Egyelőre a baleset minden lehetséges változatát mérlegeljük” – áll a közleményben.

Maryana Reva, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ezt nyilatkozta: „Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb feltárjuk ennek a szörnyű tragédiának az okait”. Hozzátette, még túl korai lenne feltételezésekbe bocsátkozni, hogy mi okozhatta a balesetet.

A balesetben eddig 18-an vesztették életüket, köztük három gyerek és a helikopter fedélzetén utazó belügyminiszter, belügyminiszter-helyettes és a Belügyminisztérium államtitkára halt meg. 29 sérültet, köztük 15 gyereket ápolnak.

A helikopter szerda reggel zuhant le a Kijevhez közeli 109 ezer lakosú kisvárosban. A gép egy óvoda épületéhez és egy lakóháznak is nekiütközött. Denisz Monasztirszkij a legmagasabb rangú ukrán tisztviselő, aki életét vesztette a háború 11 hónapja alatt.

Kapcsolódó
Kövess minket Facebookon is!