Már tizennyolc áldozata van a Kijev melletti helikopter-balesetnek, három gyerek is meghalt

2023. január 18. – 11:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olekszij Kuleba, a kijevi régió kormányzója a Telegramon közölte, hogy három gyerek is van a tizennyolc halott között, akik a szerda reggeli helikopter-szerencsétlenségben vesztették életüket. A helikopter fedélzetén kilencen utaztak. A gép egy óvoda és egy lakóépület közelében ért földet, a történtek idején az óvoda üzemelt, bent voltak a gyerekek és az ott dolgozók.

Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters
Fotó: Valentyn Ogirenko / Reuters

„Eddig 29 sebesültről tudunk, köztük 15 gyerekről” – írta. A mentőszolgálatok a helyszínen vannak.

A balesetben meghalt az ukrán Belügyminisztérium vezetése: a belügyminiszter Denisz Monasztirszkij, a belügyminiszter-helyettes Jevgenyij Jenin, valamint Jurij Lubkovics, a Belügyminisztérium államtitkára is. Azt egyelőre nem lehet tudni, miért zuhant le a helikopter.

A Twitteren több videót is közzétettek, amelyeken az óvoda lángoló épülete látható. Az épületet kiürítették, a helyszínen a katasztrófavédelem is dolgozik.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!