Hét román állampolgár sérült meg az olaszországi buszbalesetben

2023. január 17. – 09:08

Másolás

Vágólapra másolva

Négy felnőtt és három kiskorú sérült meg az olaszországi Padova közelében történt buszbalesetben, egyikük élete sincs veszélyben – tájékoztatott hétfő este a külügyminisztérium.

Az Agerpres hírügynökség szerint a Rómából Romániába tartó autóbuszon 56 román állampolgár tartózkodott. A római román nagykövetség és a trieszti román főkonzulátus azonnal felvette a kapcsolatot az olasz hatóságokkal, amikor értesültek a balesetről. A diplomáciai képviseletek tájékoztatást kértek a sérültek állapotáról és a baleset körülményeiről, a főkonzulátus egyik munkatársa pedig Padovába utazott konzuli segítséget nyújtani a román állampolgároknak.

Az autóbusz hétfő dél körül felborult az olaszországi A13-as autópályán, a helyszínelő rendőrök egyike azt mondta sajtónak, hogy a sofőrje nem volt alkohol befolyása alatt. Hozzátette: a baleset egy olyan útszakaszon történt, ahol a megengedett sebesség 40 kilométer óránként. Ezért a rendőrség azt vizsgálja, hogy a sofőr betartotta-e a sebességkorlátozást és a pihenőidőkre vonatkozó előírásokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!