35-re nőtt az áldozatok száma Dnyipróban, ahol az oroszok rakétával romboltak porig egy panelházat

2023. január 16. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

35-re nőtt a dnyiprói rakétatámadás áldozatainak száma, és körülbelül ugyanennyien rekedhettek még a romok alatt. A 40 órás keresés után a nagy hideg miatt azt feltételezik, hogy közülük valószínínűleg már senki nincs életben.

Borisz Filatov dnyiprói polgármester a Reutersnek azt mondta:

„Az emberek megmentésének esélye mostanra minimális. Azt hiszem, hogy a halottak száma több tucat lesz.”

Az ukrán légvédelem szerint a panelbe egy orosz Kh–22-es rakéta csapódott, amit az ukrán légvédelem nem tud elhárítani. A rakétát a szovjetek a hidegháborúban fejlesztették ki, elsősorban hadihajók ellen szolgálna, ami miatt ismerten elég pontatlan.

Mentőalakulatok egy holttestet emelnek ki a dnyiprói panelek romjai közül 2023. január 15-én – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters
Mentőalakulatok egy holttestet emelnek ki a dnyiprói panelek romjai közül 2023. január 15-én – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters

A szombaton, Ukrajnára kilőtt rakétacsapásokért az orosz védelmi minisztérium vállalta a felelősséget, szerintük elérték a céljukat. Azt írták:

„Minden kijelölt célpontot eltaláltak. A támadás célja megvalósult.”

(444, Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!