Balesetet szenvedett Jeremy Renner, kritikus, de stabil állapotban szállították kórházba

2023. január 2. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

Hókotrás közben balesetet szenvedett Jeremy Renner amerikai színész – írja a Guardian. Az eset vasárnap történt, a színészt kritikus, de stabil állapotban, helikopterrel szállították kórházba.

„Megerősíthetjük, hogy Jeremy kritikus, de stabil állapotban van a sérülések miatt, amiket egy időjárással kapcsolatos balesetben szenvedett el, miközben havat kotort a mai nap folyamán” – nyilatkozta a színész szóvivője a Hollywood Reporternek vasárnap késő este.

„A családja vele van, és kiváló ellátásban részesül” – tette hozzá.

A Marvel-filmek Sólyomszemeként, és a Mission Impossible filmekből is ismert 51 éves színészt eddig kétszer jelölték Oscar-díjra A bombák földjén (The Hurt Locker) és A tolvajok városa (The Town) című filmekben nyújtott alakításaiért.

Rennernek van egy farmja a Tahoe-tó felett, a Sierra Nevada hegységben, itt történhetett a baleset. A térségben a szokatlanul heves hóviharok miatt 35 ezer otthonban ment el az áram december 31-én.

December 13-án Renner a Twitteren osztott meg egy fotót a betemetett autójáról, azzal a felirattal, hogy „A Tahoe-tavi hóesés nem vicc”.

Az Instagram-oldalán is több videót megosztott a hóhelyzetről (automatikusan eltűnő sztorikban arról is, ahogy a hókotró járművével takarítja az utakat a farmon), ezen például egy terepjáróval driftelget a friss havon.

Az Egyesült Államokat december közepe óta szokatlan hideg és heves hóviharok sújtják, rengeteg háztartásban elment az áram, és legalább ötvenen vesztették életüket. A bombaciklon nevű időjárási jelenség hatására Észak-Amerika jó részén 20-30 fokkal esett vissza a hőmérséklet. Jellemzően mínusz 20 fok alatti hőmérsékletet mérnek a legtöbb helyen, a hideg még a Mexikói-öbölig is elért, de Kanadában például mínusz 53 Celsius-fokot is mértek. A ciklon viharos szelet és hófúvást hozott magával, és gyakorlatilag befagyasztotta Amerikát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!