Medvegyev őrült jóslatokkal állt elő 2023-ra: Magyarország és Lengyelország osztozik majd Nyugat-Ukrajnán

2022. december 27. – 12:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Medvegyev a Twitteren szedte össze a 2023-ra vonatkozó, újévi jóslatait hétfőn. Ezek között a negyedik helyen szerepel, hogy az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese szerint Lengyelország és Magyarország jövőre elfoglalja a korábbi Ukrajna nyugati területeit – foglalta össze a hvg.hu. Többek között azt is jósolta, hogy az EU szétesik Nagy-Britannia visszalépése után, az eurót pedig nem használják többet.

Medvegyev ugyanakkor nem állt meg itt az európai határok újrarajzolásában. A következő jóslata ugyanis így hangzik: Németország, a balti államok, Csehország, Szlovákia, a „Kijevi Köztáraság” és „más államok” részvételével létrejön a „Negyedik Birodalom”.

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettesének 6. sorszámú jóslata szerint ez a Negyedik Birodalom a megalakulása után meg is fogja támadni Franciaországot, Lengyelországot megint felosztják. A következő pont pedig arról szól, hogy Észak-Írország kiválik az Egyesült Királyságból és csatlakozik az Ír Köztársasághoz.

A medvegyevi háborús víziók azonban még nem érnek itt véget, szerinte ugyanis az Egyesült Államok számára polgárháborút hoz 2023, ami azzal ér véget, hogy Kalifornia és Texas kiválik, és az utóbbi inkább Mexikóhoz csatlakozik. Ugyanakkor Elon Musk több államban is megnyeri majd az elnökválasztást.

Ezek az elképzelésekre a Twitter-vezér Elon Musk többször is reagált rá. Először azt írta: „epic thread”, aztán még azt is odabiggyesztette Musk, hogy „haha, emlékeztessetek erre engem egy év múlva”. Ezt követően viszont azt is hozzáfűzte egy kommentben, hogy „ezek a legabszurdabb jóslatok, amiket valaha halott.”

Medvegyev Putyin fontos szövetségeseként 2005 és 2008 között miniszterelnök-helyettes volt, majd 2008 és 2012 között elnökként helyettesítette főnökét. 2012 és 2020 között miniszterelnök, és Oroszország második embere volt, 2020 januárjában kormányával együtt lemondott – írja róla a Telex.

A háború kitörése óta elég durva kijelentéseket tett, legutóbb például arról beszélt, hogy Oroszország az új világrendet építi, ami az egyenlőségre épül, illetve hogy szerinte a Nyugat egyre közelebb kerül a világháborúhoz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!