Újabb Putyint kritizáló orosz milliárdos zuhant ki egy hotel ablakán

2022. december 26. – 18:57

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találták Pavel Antovot, a Putyin-párti Egységes Oroszország párt képviselőjét, miután rejtélyes módon kizuhant az indiai Sai International Hotel szállodából. Antov 2019-ben Oroszország legjobban kereső választott tisztségviselője volt, milliárdos vagyonát élelmiszeripari vállalkozásaiból szerezte. Politikusként Vlagyimir régió törvényhozásának agrárpolitikai, természetvédelmi és ökológiai bizottságának elnöke is volt.

Antov egy négytagú társaság tagjaként érkezett Indiába, 66. születésnapja megünneplésére. A társaság egyik tagja, Vlagyimir Budanov múlt csütörtökön meghalt, halálának okát később szívrohamban határozták meg.

Antov halálával kapcsolatban Oroszország kalkuttai főkonzulja a TASZSZ tudósítójának hétfőn azt mondta, hogy a férfi „kiesett” egy szálloda ablakából az Orisza állambeli Rayagadában, valamint közölte, hogy az indiai hatóságok „nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot a tragikus események vizsgálata során”.

Indiai médiajelentések szerint azonban az orosz húsmogul a szálloda tetejéről zuhanhatott le, helyi idegenvezetője szállította kórházba, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Daily Mail szerint júniusban Antov bírálta a háborút, kritizálta a civil áldozatokat követelő Kijev elleni légicsapásokat, azt írta: „Az igazat megvallva rendkívül nehéz ezt másnak nevezni, mint terrornak.” Később törölte bejegyzését, amiért bocsánatot is kért, azt állítva, hogy az „szerencsétlen félreértés” és „technikai hiba” volt. Kiemelte, hogy „mindig is támogatta az elnököt”, és Putyin katonai műveletének céljaival is egyetért.

Az Ukrajna elleni invázió óta furcsa körülmények között meghalt orosz topmenedzserekről ebben a cikkünkben olvashat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!