Az áramkiesések miatt akadozik a határátlépés Ukrajnából Romániába

2022. november 25. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Órákon át szünetelt a határforgalom csütörtök este Máramarosszigetnél az ukrán oldalon fellépő áramszünet miatt, írja az Agerpres.

Iulia Stan, a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyalogos határátkelés csütörtök este 20:40-kor indult újra.

A közúti és gyalogos határforgalmat az akadályozta, hogy az ukrajnai Aknaszlatina (Szolotvino) határátkelőhelyén szünetelt az áramszolgáltatás.

A Máramaros megyei prefektusi hivatal által csütörtök este a közösségi médiában megosztott felvételek arról tanúskodtak, hogy több tucat ember várakozott csomagokkal, bőröndökkel, kerékpárokkal a máramarosszigeti határátkelőnél, nagy valószínűséggel olyan emberek, akik a határmenti ukrán települések valamelyikében élnek.

Dan Bucă, a Máramaros megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője korábban arról számolt be, hogy gyalogosok várakoznak a máramarosszigeti határátkelőnél, mert az ukrán oldalon nem tudják elvégezni a dokumentumok ellenőrzését az áramszünet miatt. A prefektusi hivatal szendvicseket és meleg teát ajánlott fel számukra.

Az ukrajnai határőrség egyébként csütörtökön bejelentette, hogy ideiglenesen lezár néhány határátkelőt a szerdai orosz bombázás okozta áramszünetek miatt, ez Aknaszlatina mellett az ukrán-magyar határon a Mezőkaszony (Kosino) – Barabás és a Harangláb (Dzvinkove) – Lónya közötti átkelést is érinti.

Napok óta részleges vagy teljes áramszünet van Ukrajna nagy részén, amiről a NASA műholdjai fényképeket is készítettek, írta meg a Telex.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!