Az áramkiesések miatt akadozik a határátlépés Ukrajnából Romániába

2022. november 25. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Órákon át szünetelt a határforgalom csütörtök este Máramarosszigetnél az ukrán oldalon fellépő áramszünet miatt, írja az Agerpres.

Iulia Stan, a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője arról tájékoztatott, hogy a gyalogos határátkelés csütörtök este 20:40-kor indult újra.

A közúti és gyalogos határforgalmat az akadályozta, hogy az ukrajnai Aknaszlatina (Szolotvino) határátkelőhelyén szünetelt az áramszolgáltatás.

A Máramaros megyei prefektusi hivatal által csütörtök este a közösségi médiában megosztott felvételek arról tanúskodtak, hogy több tucat ember várakozott csomagokkal, bőröndökkel, kerékpárokkal a máramarosszigeti határátkelőnél, nagy valószínűséggel olyan emberek, akik a határmenti ukrán települések valamelyikében élnek.

Dan Bucă, a Máramaros megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője korábban arról számolt be, hogy gyalogosok várakoznak a máramarosszigeti határátkelőnél, mert az ukrán oldalon nem tudják elvégezni a dokumentumok ellenőrzését az áramszünet miatt. A prefektusi hivatal szendvicseket és meleg teát ajánlott fel számukra.

Az ukrajnai határőrség egyébként csütörtökön bejelentette, hogy ideiglenesen lezár néhány határátkelőt a szerdai orosz bombázás okozta áramszünetek miatt, ez Aknaszlatina mellett az ukrán-magyar határon a Mezőkaszony (Kosino) – Barabás és a Harangláb (Dzvinkove) – Lónya közötti átkelést is érinti.

Napok óta részleges vagy teljes áramszünet van Ukrajna nagy részén, amiről a NASA műholdjai fényképeket is készítettek, írta meg a Telex.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!