Musk már a csődöt is belebegtette a Twitter-alkalmazottaknak

2022. november 11. – 08:37

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig tart a felbolydulás a Twitter háza táján azután, hogy Elon Musk megvásárolta a platformot: az új tulajdonos a munkavállalókkal folytatott első nagy megbeszélésen ugyanis közölte, hogy nem tudja kizárni a csőd lehetőségét sem. Musk a csütörtök délutáni megbeszélésen állítólag arra figyelmeztetett, hogy a vállalat 2023-ban dollármilliárdokat veszíthet – értesült a Bloomberg News.

Ezt megelőzően az új tulajdonos egy köremailben is tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy a Twitter nem lesz képes „túlélni a közelgő gazdasági visszaesést”, ha nem sikerül növelni az előfizetési bevételeket annak érdekében, hogy ellensúlyozza a csökkenő reklámbevételeket – tudta meg a Reuters három különböző forrásból.

A csökkenő bevételek miatt alig egy héttel azután, hogy Elon Musk hivatalosan is átvette a Twitter irányítását, már ki is rúgta a dolgozók felét. Musk ezt azzal magyarázta, hogy a cég naponta négymillió dollár veszteséget termelt, ezért nem volt más választása.

A dolgozókat azóta arról is tájékoztatta, hogy eltörli a home office-t. Intézkedései miatt már több vezető pozíciójú dolgozója felmondott a hírek szerint, egyebek mellett távozott Lea Kissner, a Twitter biztonsági igazgatója is. Musk több újítást is bevezet: ilyen például, hogy havi 7,99 dollárért bárki vásárolhat magának kis kék pipát, ami mostanáig a politikusok, hírességek, közéleti szereplők, cégek profilján jelezte, hogy igazolt fiókról van szó.

Elon Musk szabályos cégvezetési ámokfutásba kezdett, mióta átvette a Twittert, erről itt írtunk, a különc milliárdos portréját pedig itt olvashatja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!