„LMBT gyermekek az iskoládban” címmel indítottak felvilágosító kampányt Moldovában

2022. november 10. – 10:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Moldovai Köztársaságban kedden elindult az „LMBT gyermekek az iskoládban” elnevezésű kampány, amelynek célja az LMBTQ+ gyermekek jogainak tudatosítása az országban – írja az Unimedia.info alapján az Agerpres.

A kampány vezetője Tatiana Corcebaş-Onica újságíró, aktivista, aki úgy nyilatkozott, hogy ez az akció bátorságot adhat a tanároknak és az iskola többi felnőtt tagjának, hogy tudatosítsák a közösségben, hogy az LMBTQ+ gyerekekkel szembeni sztereotípiák és előítéletek minden gyermeket negatívan érintenek.

A kampány egy, az előítéletek audiovizuális eszközökkel való leküzdéséről szóló program része, amelyet a Genderdoc-M Információs Központ civil szervezet koordinál, a moldovai holland nagykövetség anyagi támogatásával.

A kampánnyal szembeni tiltakozását fejezte ki Ion Chicu volt miniszterelnök és Igor Dodon volt elnök is, akik azt állították, hogy Maia Sandu elnök nem az égető gazdasági problémákat kezeli, hanem ehelyett az LMBTQ iskolai népszerűsítésével van elfoglalva, és „lépésről lépésre rombolja a hitet, a családot és a gazdaságot”. A Gagauzia autonóm régió hatóságai pedig bejelentették, hogy nem járulnak hozzá, hogy sor kerüljön egy ilyen kampányra a régió oktatási intézményeiben.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!