Mostantól személyivel is utazhatnak a magyar állampolgárok Törökországba

2022. november 10. – 17:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Jó hír a Törökországba utazóknak: a magyar turisták innentől kezdve személyi igazolvánnyal (útlevél nélkül) is beléphetnek Törökországba” – jelentette be Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook-oldalán. A külgazdasági és külügyminiszter posztjához egy fotót is mellékelt, amin éppen a török külügyminiszterrel fog kezet, helyszínként pedig az üzbegisztáni Szamarkandot jelölte meg, írta meg a Telex.

A magyar külügyminiszter szerdán utazott Üzbegisztánba a Türk Államok Szervezetének kilencedik csúcstalálkozójára, ahol ott van Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter, és elkísérte őket 60 magyar üzletember is.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azt mondta, hogy a szamarkandi tanácskozáson gazdasági, kereskedelmi, közlekedési témák is szóba kerülnek az aktuális nemzetközi politikai ügyeken túl.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!