Nem szabad bedőlni a vörös és kék délibáboknak

2022. november 9. – 01:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az első részeredmények félrevezetőek lehetnek több államban is, figyelmeztet a Reuters. Az első eredmények több államban is félrevezetően az egyik vagy a másik párt előnyét mutathatják majd attól függően, hogy hogyan dolgozzák fel a levélszavazatokat, mellyel várhatóan nagy többségben a demokraták voksoltak országszerte.

Floridában és Észak-Karolinában például várhatóan „kék délibábbal” szembesülünk majd az első részeredmények beérkezésekor, ugyanis ezekben az államokban már a választás napja előtt ki lehetett venni a borítékokból a szavazatokat, és be lehetett őket tárazni a szavazógépekbe. Így itt várhatóan nagy demokrata előnnyel indul majd az este. Ezzel szemben Pennsylvaniában és Wisconsinban a levélszavazatokat számolják majd utoljára, így ezekben az államokban érdemes lesz fenntartásokkal kezelni a republikánus előnyt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!