Már a kulcsfontosságú Georgiában is számolnak

2022. november 9. – 02:11

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint éjjel egykor zárultak a szavazókörök Indiana és Kentucky maradék részén túl Dél-Karolinában, Georgiában, Vermontban és Virginiában.

A CNN ezek közül Dél-Karolinát adta oda Tim Scott hivatalban lévő republikánus szenátornak, de a többi közül is Georgia lesz várhatóan igazán szoros, ahol Raphael Warnock demokrata szenátor kihívója Herschel Walker volt amerikaifutball-játékos. A várhatóan 1 százalékpontos különbségű csatájukról itt írtunk részletesebben. Ha nagyon szoros lesz, akkor egy harmadik, libertárius jelölt szereplése is befolyásolhatja, hogy eléri-e valaki az 50 százalékot, ami nélkül csak egy második forduló döntene a szenátusi helyről december 6-án.

Hat szavazókörben egyébként tovább lehet szavazni Georgiában még egy órán át, mert ezek reggel később tudtak csak kinyitni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!