Ezekre a szenátusi versenyekre lesz érdemes figyelni az éjszaka folyamán

2022. november 9. – 02:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az előrejelzések szerint a következő 4 államban dől majd el a szenátusi többség sorsa.

  • Pennsylvania: A republikánus sztárdoktor Mehmet Oz 0,5 százalékkal áll a 205 centis, 205 centis progresszív óriás John Fetterman előtt, akinek a kampányát májusi sztrókja vetette vissza.
  • Georgia: A republikánus színekben induló Herschel Walkernek, az amerikai futball valaha volt egyik legjobb futójátékosának 1 százalékos előnye van a felmérések szerint a két éve megválasztott Raphael Warnockkal szemben, annak ellenére, hogy a kampány során egymást érték a botrányai.
  • Nevada: A republikánus Adam Laxalt, az állam korábbi főügyésze 1,4 százalékkal vezet a demokrata Catherine Cortez Masto előtt, aki a 2016-os választás után került be a szenátusba.
  • Arizona: A hagyományosan konzervatív államban két éve választották meg a demokrata színekben politizáló Mark Kelly korábbi űrhajóst. Most a Republikánus Párt radikálisabb tagjaihoz sorolható Blake Masters-zel szemben kell megvédenie a székét. Kelly 1,5 százalékkal vezet a legutolsó felmérések alapján.

Bővebben itt olvashatnak a legszorosabb versenyek jelöltjeiről.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!