A kiemelkedő republikánus eredmények Floridában fejfájást okozhatnak Trumpnak

2022. november 9. – 09:42

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy egyre magasabbak a feldolgozottsági arányok országszerte, egyre inkább úgy tűnik, hogy a Republikánus Párt kiemelkedő floridai szereplése kakukktojás lesz. Az állam kormányzóválasztását 20 százalékos előnnyel nyerte Ron DeSantis jelenlegi republikánus kormányzó, aki jelenleg Donald Trump legfőbb kihívójának számít a 2024-es republikánus elnökjelöltségért. Miután Trump magát próbálta a republikánusok kampányának közepébe helyezni, és a republikánus jelöltek szereplése jelen állás szerint elmarad a vártaktól, a Floridában arató DeSantis dörzsölheti a tenyerét.

Ron DeSantis floridai kormányzó ünnepli győzelmét kedd este – Fotó: Giorgio Viera / AFP
Ron DeSantis floridai kormányzó ünnepli győzelmét kedd este – Fotó: Giorgio Viera / AFP

Trump várhatóan jövő kedden jelenti be hivatalosan is, hogy indul a republikánus jelöltségért (bár elképzelhető, hogy a kedd esti eredmények fényében elhalasztja majd a bejelentést). A korábbi elnök hétfő este egy Fox News interjúban néhány napon belül másodjára szólt be pártbeli riválisának. Az interjúban, melyet kedd este adott le a jobboldali hírcsatorna, Trump arról beszélt, hogy ha DeSantis elindul ellene a republikánus jelöltségért, akkor „keményen meg fogja ütni magát”.

„Olyan dolgokat mondanék róla, amelyek nem lennének túl hízelgőek. Többet tudok róla, mint bárki más, kivéve talán a feleségét”

– tette hozzá a korábbi elnök.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!