Szennyezett gyógyszer miatt halt meg 195 gyerek Indonéziában

2022. november 7. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

195-re emelkedett az áldozatok száma, akik az ártalmas anyagokkal szennyezett köhögéscsillapító szirupok miatt haltak meg Indonéziában – közölte a France24 összefoglalója alapján a 444.hu. A szirup miatt eddig 320 gyermeknél lépett fel akut veseelégtelenség országszerte, 27-en jelenleg is kórházban vannak. Az érintettek többsége 5 év alatti.

Mohammad Syahril, a minisztérium szóvivője a francia lapnak elmondta, hogy a vizsgálat eddigi eredményei szerint a köhögéscsillapítók veszélyes mennyiségben tartalmaztak etilénglikolt és dietilénglikolt, amiket jellemzően ipari termékekben, például fagyálló folyadékokban használnak.

A megbetegedések októberben kezdődtek, a kormány akkor betiltotta öt szirupalapú gyógyszer árusítását, a termékeket bevonták és megsemmisítették, a rendőrség nyomozást indított. Két gyógyszergyártó cégnek ideiglenesen bevonták az engedélyét.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!