Klicsko figyelmezteti a kijevieket, hogy készüljenek a legrosszabbra

2022. november 6. – 16:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere figyelmeztette a lakosságot, hogy ha Oroszország továbbra is az ország energetikai infrastruktúráját támadja, akkor fel kell készülniük arra, hogy nem lesz áram, víz és fűtés, ha a hőmérséklet fagypont alá süllyed.

Klicsko az állami médiának nyilatkozva azt mondta:

„Mindent megteszünk, hogy ezt elkerüljük. De legyünk őszinték, az ellenségeink mindent megtesznek azért, hogy a város fűtés, áram, vízellátás nélkül maradjon, és általában véve, hogy mindannyian meghaljunk. Az ország jövője és mindannyiunk jövője attól függ, hogy mennyire vagyunk felkészülve a különböző helyzetekre.”

Ukrajna állami tulajdonú energiaszolgáltatója, az Ukrenergo közölte, hogy Kijev egyes részein a tervek szerint vasárnap óránkénti váltásban áramkimaradások lesznek, és hasonlóan tervez a közeli Csernyihiv, Cserkaszi, Zsitomir, Szumi, Harkiv és Poltava régiókkal is. Kijev a legrosszabbra készülés jegyében már azt is tervezi, hogy nézne ki a 3 milliós város teljes lakossági evakuációja, ha megszűnne az áramellátás.

(The Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!