Medvegyev szerint csak Oroszország végső győzelme nyújt védelmet egy globális háború ellen

2022. november 2. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csak Oroszország teljes és végleges ukrajnai győzelme garantálja a védelmet egy globális konfliktustól, amelybe a Nyugat taszítja a világot – jelentette ki kedden Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

„Nevezzük nevén a dolgokat. A nyugati országok globális háborúba taszítják a világot. Csak Oroszország teljes és végső győzelme jelenthet biztosítékot a világkonfliktus ellen”

– mondta a politikus az orosz állami hírügynökség, a TASZSZ jelentése szerint. Medvegyev azt mondta: ha valaki Ukrajnától várja a győzelmet, annak tudnia kell, hogy Ukrajna célja a háborúban az összes olyan terület visszafoglalása, amely korábban az övé volt. Ez tehát ezen területek Oroszországtól való elcsatolását jelenti, ami veszélyezteti az orosz állam létét és a mai Oroszország összeomlásával fenyeget. Medvegyev szerint az ellenfél akar kiprovokálni egy nukleáris konfliktust. Az orosz állam létét fenyegető agresszív cselekményekkel olyan feltételeket akarnak teremteni, amely az orosz törvények szerint lehetővé teszik a nukleáris fegyverek bevetését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!