Leszakadt egy frissen felújított híd Indiában, több százan a folyóba zuhantak, legalább kilencvenen meghaltak

2022. október 30. – 18:13

Másolás

Vágólapra másolva


Leszakadt egy függőhíd az India nyugati részén fekvő Gudzsarát állambeli Morbiban, aminek következtében több száz embert zuhant a Maccsu folyóba – közölték a helyi hatóságok. A helyi média szerint a baleset bekövetkeztekor több mint 400 ember tartózkodott a hídon.

A hatóságok szerint legalább kilencvenen meghaltak, sokan megsérültek. Harsh Sanghavi belügyminiszter arról számolt be, hogy több mint 70 embert mentettek ki a folyóból és szállítottak kórházba. A helyi tévéadók felvételein az látszik, hogy az emberek – köztük gyerekek is – az összeomlott híd kábeleibe kapaszkodnak, miközben a mentőcsapatok csónakokkal próbálják őket kimenteni.

Több lap arról ír, hogy a kábelhidat öt nappal ezelőtt adták át ismét egy felújítás után.

A miniszterelnök bejelentette, hogy minden egyes, a szerencsétlenségben életét vesztett személy családjának 2 millió rúpia (10 millió forint) kártérítést utalnak, a sérültek pedig 50 ezer rúpiát (250 ezer forint) kapnak egy alapból, de a állam ezen felül is fizet majd kártérítést.

(Indiatoday, Latestly, NDTV, Sky News)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!