Egy krími gyakorlótéren lőttek le véletlenül egy ismert orosz újságírónőt

2022. október 29. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy krími balesetben elhunyt Szvetlana Babajeva, a Kreml-párti Rosszija Szegodnia (Oroszország ma) médiatröszt újságírója, közölte az orosz sajtó, illetve az illegálisan elcsatolt terület hatósága, írja az Adevărul. Az információk szerint egy katonai gyakorlótéren „eltévedt golyó” végzett az újságíróval, de egyéb részletekkel nem szolgáltak.

Babajeva a Krím félsziget adminisztratív központjának számító Szimferopolban működő regionális Rosszija Szegodnia szerkesztőség vezetője volt. A közösségi oldalakon sokan búcsúztak volt kollégájuktól.

Az újságíró 1972-ben született Moszkvában, 2004-2006 között a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség Nagy-Britanniában működő képviseletét vezette, 2008-2012 között az Egyesült Államokban működő RIA Novosztyi főszerkesztőjeként dolgozott. 2012-2013-ban a Moszkva News egyesített szerkesztőségének főszerkesztő-helyettese, 2013 és 2016 között pedig a Gazeta.ru internetes portál főszerkesztője volt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!