Az ENSZ elítélte Oroszországot az ukrajnai régiók egyoldalú elcsatolása miatt

2022. október 13. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb Oroszországot elítélő határozatot fogadott el szerdai rendkívüli ülésén az ENSZ, az ukrajnai háború kezdete óta most gyűlt össze a legtöbb szavazat ebben a kérdésben, írja az Agerpres.

A határozatot, amely Oroszországot az ukrajnai régiók egyoldalú elcsatolása miatt ítéli el, 142 további ENSZ-tagállammal együtt Románia és Magyarország is megszavazta.

Bogdan Aurescu román külügyminiszter szerint a határozat széles körű támogatottsága Oroszország nemzetközi elszigetelésének a jele, valamint annak, hogy a nemzetközi közösség eltökélten meg akarja védeni a nemzetközi jogon és szabályokon alapuló nemzetközi rendet.

A határozat felszólítja az ENSZ tagállamait, hogy ne ismerjenek el semmilyen változást Donyeck, Luhanszk, Zaporozsje és Herszon régió státuszában, és követeli az Orosz Föderációtól, hogy vonja vissza az ukrán területek illegális annektálásáról szóló döntést, valamint a katonai erők azonnali, teljes és feltétel nélküli kivonását követeli Ukrajna területéről.

A határozat ellen csak öt ENSZ-tagállam szavazott: az Orosz Föderáció, Fehéroroszország, Észak-Korea, Nicaragua és Szíria.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!